Lazy Cake

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Oct 2011 | 8683 vizualizari

 

Hmmm...vi s-a intimplat vreodata sa veti chef de ceva bun, dulce, moale, pufosenie nu alta? ceva de mancat, adicatelea...a nu fi inteleasa gresit :P:))

Mie mi se intimpla cateodata sa vreau sa pap repede ceva bun-bun, dulce si pufos, dar sa nu necesite multa truda, multa mixereala, cuptor mult timp incins, grija mare si atentie. Ceva pe genu: para malaiata in gura lu' natafleata. Ei...uite asa dragilor, am patit eu acum recent. As vrea ceva bun, dar cine sa-mi faca? Si cum stam eu asa ca natafleata de cugetam si cugetam...mi-am adus aminte ca am niste plicuri cu crema dr. oetcker. Bune la casa omului pentru vremuri de restriste. So, am pus de-o coffee, ca deh..dependenta urla-n vene.Si am purces in bucatrioara, am scos plicul, laptele, ceva oua si faina si-am facut o praji de te lingi pe deste si iti vine sa iti bati dusmanii care-ti tulbura linistea.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • pentru umplutura:
  • 1 plic crema pentru prajituri, de lamaie, de la dr. Oetcker
  • 300 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra 
  • pentru insiropat blat 
  • niste zeama de compot de pere, ananas sau ce va mai face voua placere
  • pentru topping:
  • 50 ml lapte 
  • 8 patratele de ciocolata de menaj 
  • o mana de alune sfaramate grosier
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lazy Cake:

Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile. separat mixati piana va sar fulgii, 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. incorporati apoi faina si la urma albuurile spuma tare, invartite doar putin. Puneti totul intr-o forma de tort cu ienl detasabil, de 26 cm, dar folositi cu incredere si tava de 24, va iesi mai inalt si chiar mai fain :P. Dati la cuptor, incins in prealabil, pentru vreo 35-40 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand s-a mai racorit scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet, pe un gratar .

Pentru crema procedati conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand blatul s-a racit complet, taiati in doua si insiropati cu zeama de compot. Umpleti-l cu crema rece.

Pentru topping puneti pe baie de aburi laptele cu cioclata si lasati ca aceasta din urma sa se topeasca. Turnati apoi compozitia peste prajitura, lasand sa curga putin peste margini. Nu e nevoie de multa finisare...doar e lazy cake, nu un tort adevarat :P.

Puneti deasupra niste alune tocate grosier, sau nuci sau migdale, sau ce mai are omu' prin casa. Si gata...voila Lazy cake!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lazy Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:36

diaconta 1

18.10.2011, 21:33

Buni,la inceput mi-a fost rusine am zis ca poate-mi ia altcineva o feliuta ,sa-mi treaca pofta Da' Mona si-a vazut de trebile ei,care-or fi ele

babi5 1

04.10.2013, 08:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion