Miel de Pasti

de mihaelar63 in Oaie, 4 Mai 2016 | 7696 vizualizari

 

In fiecare an avem cativa prieteni care stiu ca la mine  de Pasti se mananca un miel gustos.  Cu mic cu mare impachetam tava cu mielut si a doua zi ne destindem in aer curat ,la gradina . Zis si facut  dar idei nu prea aveam. Un singur lucru este clar:   un miel marinat este perfect degustat . Reteta s-a conturat pe parcurs iar friptura picanta si aromata, a primit laude.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg miel [ o jumatate ]

Marinata :

  • 2 fire usturui verde
  • 2 pahare vin rosu
  • 2 lingurite oregano uscat grcesc
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 lingurita pudra nucsoara
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boia afumata

Untura de porc pentru prajit

  • 3 cepe rosii
  • 2 lingurita pasta iute de ardei rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 150 gr slanina afumata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel de Pasti:

  1. Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici.
  2. Portionata carnea se patrunde mai usor cu  aromele mirodeniilor  . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane la masa.
  3. Peste carne am presarat ingredientele indicate la marinata si am masat cu ele bucatile de carne .
  4. Am turnat deasupra vinul rosu si am pus vasul la frigider pentru 24 ore . Din cand in cand am intors carnea in asa fel incat sa ajunga fiecare bucata in vin.
  5. Am scos bucatile de carne si le-am pus intr-o tava mare . Am curatat 3 cepe rosii si le-am taiat rondele.
  6. In acest moment am  observat ca intru in criza de timp si mi-am amintit ca am vazut unii chefi vestiti ca prajesc carnea in tigaie si abia apoi o pun la cuptor.
  7. Am scos bucatile de miel si le-am scurs de lichidul de la marinare[ pe care l-am pastrat ] .
  8. Am prajit carnea in untura proaspata de porc incinsa .Mielul a capatat rapid o frumoasa culoare rosiatica .
  9. Am transferat bucatile de carne in tava cu ceapa rosie si zeama de la marinare. Am sarat putin si am distribuit si pasta de ardei iute .
  10. Am presarat deasupra slaninuta afumata taiata marunt . Am mai adugat un pahar cu vin rosu si am dat la cuptor timp de  o ora .
  11. Am impachetat tava in folie de aluminiu iar la gradina am incalzit pe gratar friptura .
  12. la servire am decorat cu patrunjel verde codite taiate de usturoi verde si rosii cherry.
  13.  Am servit   friptura de miel cu castraveciori murati in saramura.
  14.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

La friptura de miel merge bine un pahar de vin . Preferabil rosu sau Roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel