Miel cu rozmarin

de mihaelar63 in Oaie, 11 Apr 2010 | 31386 vizualizari

 

Anul acesta Sfintele Pasti fiind asa devreme avem mielut fraged . M-am inspirat in legatura cu rozmarinul si cartofii vizionand o reteta irlandeza pe un post tv culinar .Reteta aniversara la mine , cu nr . 100 !!!

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel [ din spate ].
  • ptr bait : 100 ml vin , 50 ml ulei ,sare ,  , foi de dafin ;cate o lingurita de salvie ,rozmarin , chimen , scortisoara macinata , piper boabe .
  • 200 gr bacon
  • 1 lingurita boia rosie de ardei 
  • 1 lingura untura porc
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde 
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 pahare vin rosu 
  • 1 kg cartofi nu foarte mari
  • sare
  • crengute de rozmarin verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu rozmarin:

1. pulpa de miel se spala si se curata bine

2. se amesteca toate ingredientele pentru bait. cu acesta se unge bine pulpa de miel si se pune 1-2 zile la rece in frigider intr-o punga de nylon bine inchisa

3. se toaca ceapa , usturoiul , patrunjelul si baconul

4. se desprinde cu ajutorul unui cutit bine ascutit pelita de pe pulpa , formand un fel de buzunar pe care il umpleti cu tocatura de mai sus. pe deasupra ungeti bine cu boia si untura.

5. puneti 1 cana cu apa , cartofii curatati si intregi , putina sare si dati la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu cam 90 min [ focul sa fie mic]

6. indepartati folia , infingeti din loc in loc crengute de rozmarin verde , crestati friptura ,stropiti cu 1 pahar de vin . si mai lasati la rumenit 30 min .serviti cald presarat cu verdeturi .

al doi-lea pahar de vin serviti cand gustati prima data din mielut !!! :))

TIPS-URI

1

 verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat  toata apa si completati  daca e necesar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac