Melci cu branza si mac

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Ian 2015 | 8511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 650-700 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 gr drojdie
  • un ou
  • 2 linguri iaurt
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa minerala
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura
  • 250 gr urda sarata
  • 250 gr branza dulce de vaca
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • optional – 1-2 linguri gris, doar daca branza de vaci e zeroasa
  • Pentru uns
  • un ou
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza si mac:

Intr-un bol micut amesteca drojdia cu laptele cald, o lingurita de zahar si 3-4 linguri faina.

Omogenizeaza si lasa la loc cald amestecul pana-si dubleaza volumul.

Pune faina intr-un vas mare, fa o gropita in mijloc si pune amestecul cu drojdie.

Adauga apa minerala, oul, iaurtul, restul de zahar si sarea.

Amesteca cu mana curata apoi incepe sa framanti aluatul adaugand treptat uleiul de masline.

Framanta timp de 10 minute. Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi fie lichid (apa sau lapte) fie faina.

Acopera bolul cu un servet curat si lasa aluatul la loc cald pentru o ora.

Cand si-a dublat volumul presara pe el faina si mai framanta putin.

Imparte aluatul in bucati egale (mari sau mici, depinde cum vrei sa faci melcii) si pregateste umplutura. Eu seara am facut 12 micuti, am lasat restul de aluat la frigider si am mai copt a doua zi, 8 bucati mai marisori.

Amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol, omogenizeaza bine. Daca nu e cazul si umplutura este destul de legata, nu mai adaugi grisul.

Ia fiecare bucata de aluat si intinde-o cu sucitorul pana capata forma ovala.

Pune cate o lingura din amestecul de branza, ruleaza aluatul si da-i apoi forma de melc.

Aseaza toti melcisorii in tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-i cu ou batut si presara mac.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace melcisorii la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

Cand scoti tava din cuptor acoper-o cu un servet curat si mai lasa 10 minute apoi poti servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (24)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:30

Foarte buni!

Teo 1

08.01.2015, 20:27

Tare mult imi plac!

dantes 1

10.01.2015, 11:30

Tare buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]