Mazare cu ceafa de porc

de Caty in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2022 | 6336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne de porc
  • 450 g mazăre congelata
  • 1 morcov(150g)
  • 2 cepe(200g)
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • 1 legătură marar
  • Apa fierbinte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu ceafa de porc:

Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat felii mai grosuțe, și le călim 5 minute
Se adaugă 500 ml apa fierbinte, se pune capac și se ține până se înmoaie carnea.
Când carnea este aproape fiarta, punem mazărea, adăugăm apa fierbinte cat sa acopere mâncarea, boia de ardei și fierbem 20-30 minute la foc mic.
Adăugăm apoi pasta de tomate, faina dizolvata in 100 ml apa rece, sare după gust, piperul și lăsăm să mai fiarbă 10 minute amestecând din când în când.
La final adăugăm mărarul tocat mărunt și putina apa fierbinte,daca consistenta sosului, nu este cea dorita, mai dam un clocot și gata.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Chiar daca mazărea est congelata, necesita un timp mai scurt de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Jambon la cuptor