Mancarica de dovlecel cu carnat si ou ochi a la Alina

de Bucataras in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2009 | 6974 vizualizari

 

New entry printre Bucatarasi. Alina propune o mincarica de dovlecei cu cirnaciori si ou ochi.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii
  • ceapa mare
  • o legatura de marar
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • 2 oua
  • carnaciori
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de dovlecel cu carnat si ou ochi a la Alina:

Dovleceii se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga dovleceii scursi de zeama. Se lasa la foc mic, acoperiti, amestecand din cand in cand.
Untul se pune la topit si se adauga 2 linguri de faina. Se adauga treptat laptele si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se adauga mararul tocat si sare.
Se toarna copozitia peste dovlecei si se amesteca bine. Se potrivesc de sare. Se mai lasa putin la foc mic.
Se servesc alaturi de carnaciori prajiti la cuptor intr-o tigaie neunsa si cu ou ochi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de dovlecel cu carnat si ou ochi a la Alina" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ou in ardei cu telemea