Mâncărică de bureţi

de ionix in Mancaruri de legume, 15 Dec 2010 | 6446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un borcan de 800g cu bureţi din saramură
  • o ceapă
  • două linguri cu unt
  • o lingură pastă de tomate
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri cu apă
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de bureţi:

Bureţii se spală în două-3 ape şi apoi se pun la fiert în apă.

După ce au fiert, se scurg de apă.

Ceapa se taie julien şi se căleşte în untul bine încins.

După ce s-a înmuiat ceapa, adăgăm bureţii şi acoperim cu un capac.

Lăsăm vreo 5-6 minute dar amestecăm din când în când.

Adăugăm pasta de tomate diluată în două linguri cu apă şi usturoiul tăiat feliuţe.

Lăsăm câteva minute, până scade sosul, şi apoi punem piper şi sare, dacă mai este nevoie.

Se serveşte cu ouă prăjite, mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă înlocuiţi untul cu uleiul şi nu mai mâncaţi cu ochiuri, veţi avea o mâncare de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de bureţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat