Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Iun 2013 | 4314 vizualizari

 

Dacă tot am achiziţionat unicatul (sotueza cu strat de ceramică), din cămara Bucătăraş.ro, a trebuit să testez o mâncărică unicat. A ieşt ceva foarte săţios şi savuros! Încă nu i-am găsit un nume ideal!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 550 g,
  • ciuperci conservate 1 borcan,
  • bulion Panacris cca. 500 ml,
  • fasole roşie conservată cca 400 g,
  • măsline naturale Kalamata cca. 300 g,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • lămâie 1-2 bucată,
  • verdeaţă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie:

Carnea se prăjeşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, se mai lasă la prăjit cca 10 minute, apoi se stinge măncărica  cu bulion. Se asezonează de sare, piper şi foi de dafin şi se lasă la fiert semiacoperit cca. 20 de minute, pentru a se împreuna gusturile, apoi măslinele, lăsându-se încă 10 minute la fiert.

Spre finalul fierberii se adaugă fasolea rosie scursă de zeamă, se mai lasă să dea un clocot apoi se adaugă feliile de lămaie şi se opreşte focul. După vreo 5 minute se scot feliile de lâmaie din mancărică.

Se serveşte ca atare sau alături de orez, cuş-cuş, paste făinoase, mămăligă

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru cei care mănâncă picant se poate adăuga şi puţină pastă de ardie iute sau chlli

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

14.06.2013, 07:47

Si eu tot de pe acolo le am.Mama cand face pomana ne imparte si noua....

Sim0na 1

14.06.2013, 11:21

Buna mancarica, frumoasa farfurie! Eu n-am la noi in zona nu se dau farfurii d-asta rustice..

Panacris 1

14.06.2013, 12:30

SimOna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita piperata cu carne de porc