Mancarica "Adunare generala" (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 12871 vizualizari

 

Mi-a placut mult aceasta denumire pe care o da prietena mea acestui preparat pe care il fac pentru zilele de post si nu numai. Asadar...sa vedem cine participa la adunarea generala ;)

 

INGREDIENTE

  •  1 ceapa uscata mare;
  •  2 fire ceapa verde;
  •  1/2 telina mica;
  •  2 morcovi potriviti;
  •  1 ardei gras/capia;
  •  10 cartofi mici;
  •  2 catei usturoi;
  •  400 gr. mazare (conserva sau congelata);
  •  2 linguri pasta de ardei rosu;
  •  1 lingura bulion;
  •  2 foi de dafin;
  •  sare;
  •  piper;
  •  o mana de patrunjel verde tocat;
  •  o mana de marar verde tocat;
  •  ulei (pentru calit legumele);
  •  aproximativ 1 l. apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica "Adunare generala" (de post):

Punem cratita pe foc, adaugam uleiul (cat sa acopere in strat fin fundul acesteia). 

Cat se incinge uleiul tocam ceapa, telina si ardeiul in bucatele mici, morcovii rondele si pisam ustuoiul. Adaugam totul peste uleiul incins si amestecam ca sa nu se lipeasca. Adaugam apa calduta si acoperim cu un capac.

Pana incepe sa fiarba apa, taiem cartofii in bucati potrivite apoi ii adaugam in apa care fierbe.

Punem sare, piper si foile de dafin si lasam sa fiarba 15-20 minute.

Adaugam mazarea (eu am avut din conserva si deja era fiarta), pasta de ardei si bulionul. Amestecam, potrivim de sare si mai lasam 5 minute (fara sa punem capacul, ca sa nu se cojeasca mazarea), oprim focul.

Adaugam verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica "Adunare generala" (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:12

mihaelar63 1

06.04.2013, 14:44

ce bine arata si ce culori vesele gasesti in farfurie . Cum sa nu servesti cu placere ?

Patricia Iordache 1

06.04.2013, 15:11

Ma bucur ca e pe gustul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de masline