Mancarea serpasilor

de Sabina in Mancaruri de post, 16 Mai 2009 | 26552 vizualizari

 

Şerpaşii sunt locuitori ai regiunilor muntoase din Nepal, ghizii care însoţesc alpiniştii ce urcă pe vârfurile din Himalaya. Nepalul are pamant sarac, dar locuitorii il ingrasa cu compost. Alimentatia acestora se bazeaza pe combinatii de hrisca, mei, linte sau orez. Consumand astfel de bucate, acesti serpasi duc chiar si cate 10 ore in spate greutati de 90 kg, bagaje ale expeditiilor alpine.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame hrisca
  • 70 grame susan
  • 80 grame nuca tocata
  • 3 linguri cu miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarea serpasilor:

Fierbem hrisca, lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam cu nuca tocata, susan si miere. Este satioasa si foarte sanatoasa de altfel !!! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea serpasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de legume cu hrisca