Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )

de Valclaudia in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 8279 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 gr. margarina
  • 100 ml apa in care am fiert cartofii
  • sare daca mai este nevoie

Pentru ghiveci:

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi diferit colorati
  • 3 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de teilna
  • 1/2 kg rosii
  • sare si piper dupa gust

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci ):

Spalam si curatam legumele.

Punem cartofii taiati cubulete in apa cu sare la foc si ii lasam la fiert.

Cand sunt fierti, ii punem in robot cu 100 gr margarina si cca 100 ml de apa in care au fiert, asa fierbinti ii mixam pana obtinem un piure fin,de consistenta dorita.

Ceapa si ardeii se maruntesc cu robotul,apoi se calesc in ulei timp de 5 minute. Se adauga sare si piper, apoi rosiile trecute prin robot, o foaie de dafin  si lasam sa fiarba pana scade apa. La final se adauga frunza tocata de telina si se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale din soia cu legume