O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!
Se prepara destul de usor.
Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai clateste bine de cateva ori ( eu pun apa de izvor) si apoi se scurge intr-o sita.
Legumele se toaca marunt.
Punem in cratita 1/2 de cana de apa si lasam sa dea in clocot, adaugam legumele si apoi uleiul( in felul acesta nu vom avea probleme de digestie) si lasam pe foc doua trei minute cu capacul se se inabuse.
Adaugam apoi lintea si amestecam bine.
Punem doua cani de apa si acoperim cu capac cratita. Fierbem in jur de 20 de minute pana mai ramane foarte putina apa. Urmeaza sa punem pasta de ardei si sucul de rosii, condimentam cu piper si chimen, potrivim de sare si mai lasam inca zece minute la foc mic amestecand usor.
Cand este gata putem servi cu patrunjel tocat deasupra( asta daca ne place patrunjelul), daca nu, o lasam simpla caci este o nebunie de mancare, eu sincer o gasesc o mare delicatesa si o prepar saptamanal.