Mancare de linte cu carne afumata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2018 | 4728 vizualizari

 

O mancare inca de sezon. O punem la gatit la foc mic si o lasam sa mijoteze incet.
Un parfum placut va invada bucataria si va iesi o mancare de casa delicioasa.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/mancare-de-linte-cu-carne-afumata.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g de linte verde
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de concentrat de rosii
  • 1 lingurita de paprika
  • cimbru, dafin
  • sare si piper
  • 1 jambon afumat fiert sau costita afumata fiarta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu carne afumata:

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte.

Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o.

Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile.

Adaugati ceapa și usturoiul tocat si sotati .

Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute.

Se acoperă cu apă (3 ori volumul lintei), se adaugă concentratul  de roșii si se amestecă.

Se adaugă cimbrul, dafinul, paprika, sare și piper. Se acopera și se fierbe la foc mic timp de 35-40 minute.

Se adaugă apă, dacă este necesar și se amestecă din când în când.

Verificati de sare si piper.

Serviti cald. Poftă Buna!

Alte retete cu linte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu carne de porc