Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

de Bucataras in Supe, 13 Mar 2025 | 153 vizualizari

 

Supa de linte este gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat. Rețeta de azi este în varianta de post, ideală pentru orice masă.
Pentru această Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post, sunt necesare următoarele ingrediente: linte, ceapă, rădăcinoase, ardei gras, bulion.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post:
  • 300 gr linte roșie
  • 2 l apă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă
  • 1 bucată păstârnac
  • 1 felie țelină
  • 1-2 lgte bulion
  • 2-3 lg ulei de măsline
  • 1 lgta chimion măcinat
  • 1 lgta boia dulce de ardei
  • fulgi de chlli (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post:

Cum se prepara aceasta Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post:

Curăță și taie legumele. 

Încinge puțin ulei de măsline într-o cratiță și pune ceapa și ardeiul la călit. Adaugă morcovii tăiați rondele subțiri, păstărnacul și țelina tăiate cuburi. Amestecă puțin, apoi adaugă lintea și apă. Condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat. Acoperă cratițacu un capac și lasă totul la fiert pentru aproximativ o jumătate de oră.  

După ce au fiert legumele, adaugă bulionul, boia de ardei, chimion și puțină apă ca să acopere toate ingredientele. Pune capacul pe cratiță și mai lasă la fiert încă 20 minute. 

Pasează fin cu ajutorul unui blender și condimentează dupa gust daca mai e nevoie.

Servește supa fierbinte, adăugând puțin ulei de măsline și fulgi de chilli, alături de niște crutoate aromatizate.

Este un deliciu fin și sănătos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de ciuperci pleutorus