Pentru ca am fost ocupata si printre gem, compot si vinete pentru congelator am vrut sa fac ceva si repede si bun. Asa ca am incropit ceva de mancarica cu ce am avut prin casa si prin gradina. Este buna mancarica si fara carne...chiar neasteptat de buna.
Am curatat ceapa si prazul, le-am spalat si le-am tocat marunt, le-am pus intr-o cratita de 4 l la calit in uleiul de masline. Cand s-au calit am adaugat boiaua si cartofii curatati in prealabil si taiati cubulete. Am lasat sa se caleasca un picut impreuna, apoi am adaugat apa calduta, am potrivit de sare, vegeta si piper, am adaugat foaia de dafin si am lasat la fiert, am adaugat si cei doi ardei intregi.
Dupa ce a fiert cca 15 minute am adaugat si rosiile cherry si am mai lasat sa fiarba impreuna cca 10 minute.
Galustele le-am facut cu cele doua oua si 1 lingura de ulei masline, putina sare si un picut de apa, atat cat compozitia obtinuta sa se poata rupe cu o lingura. Dupa ce am terminat de preparat aluatul de galuste le-am rupt in mod egal ca si marime cu o lingura adaugindu-le una cate una in mancarea de cartofi. Se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi asezonam cu patrunjel verde.
Mancarica este gata si se poate servi. Pofta buna
1
Se serveste cu muraturi sau salate asortate de sezon
2
Cui ii place smantina poate adauga dupa pofta
3
ardeiul iute este nelipsit (pentru mine )