Sarmalute

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 3358 vizualizari

 

Mie imi plac la nebunie....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca cu orez
  • piper
  • sare
  • 1 varza murata mare
  • marar uscat
  • rosii
  • sunculita impanata afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se prepara intai foile de varza. Se taie la marimea dorita  si se pun la desarat daca este nevoie in apa rece. Se mai schimba apa din cand in cand.

Carnea tocata se amesteca cu sare , piper, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs bine. Se lasa cam o ora inainte sa pregatim sarmalele.

Se impacheteaza sarmalute la marimea dorita si se pun aranjate frumos intr-o cratita pentru cuptor. Se pun printre ele feliute de rosii si bucati de sunculita. Se pune deasupra marar uscat si se toarna apa cat sa le acopere. Se dau la cuptor la foc mic pentru cateva ore. Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

05.07.2010, 00:20

si eu sunt amatoare de sarmalute , mie-mi plac cu iaurt

Laly 1

07.07.2010, 22:30

Madi ai si mamaliguta?

madi_marin 1

08.07.2010, 09:09

Laly.....de o mamaliguta ne descurcam, dar sarmalute nu mai am.... ...cele 40 de sarmalute s-au mancat intr-o zi jumate....... dar cand mai fac o sa pastrez o portie si pentru tine....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit