Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor

de Sylvia in Mancaruri de post, 4 Iun 2010 | 10919 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Tavi postata pe www.bucataras.ro si mi-a luat ochii, am adaptat-o in sensul ca eu am schimbat ciupercile champinion cu amestec de ciuperci de padure si am pus un singur strat de ciuperci la mamaliga, a iesit excelent, multumesc pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie de 
  • 400 grame de ciuperci, eu am pus amestec de ciuperci de padure( hribi, ghebe, galbiori, champinioane maro ),
  • o ceapa medie tocata marunt,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • o lingura de marar taiat fin,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de ulei de masline ( puteti pune si mai mult    ) ,
  • o cescuta de apa fierbinte,
  • o mana de patrunjel verde tocat fin,
  • unt pentru tapetat  vasul .
  • Pentru mamaliga
  • o cana de faina de porumb, apa si sare 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor:

 Preparare: pregatim ciupercile eu pe cele mititele le-am lasat intregi pe celelalte le-am taiat mai mari. 

  Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins sia adugam ceapa tocata fin si o lasam putin pana devine sticloasa. Adaugam apoi ciupercile, condimentam cu sare si piper si punem o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert 10-15  minute  adaugam o lingura de marar tocat si 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu presa si mai lasam la foc 5-10 minute( ciupercile mele fiind de padure au fiert mai greu ) .

 Dupa ce a scazut apa la ciuperci si ele sunt fierte adaugam verdeata eu am pus putin patrunjel ci cateva fire de ciboulette taiate fin. Facem intre timp si o mamaliga groasa si purcedem la indeplinirea retetei. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de 2-3 cm grosime de mamaliga si nivelam bine.Peste el turnam un strat gros de ciuperci .

 Adaugam inca un rand de mamaliga la fel de gros. Tavi zicea un reteta lui mai multe straturi dar eu am preferat asa sa iasa ca o prajiturica cu ciupercile in mijloc. Dam la cuptor la 180 grade pentru 15 minute am lasat eu ca era mic vasul, daca faceti in cantitate mai mare poate sta si 30 de minute.   Am scos minunatia de mamaliga si am decorat-o cu putina boia,ciboulette taiat fin si patrunjel.

  A iesit pe atat de buna pe cat mirosea de bine , daca nu ma credeti pe cuvant uitati cum arata o sectiune.  Eu aici in Franta gasesc amestec de ciuperci de padure congelat cam peste tot , in Romania am vazut la Cora ghebe congelate, hribi uscati, champinioane de toate felurile, improvizati cum doriti ca asta este farmecul in bucatarie . A fost foarte buna si simplu de facut cu siguranta ca o sa repet reteta.

 Aici aveti si reteta originala : http://www.all-food.ro/2010/06/03/ciuperci-cu-mamaliguta-la-cuptor/ 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu soia