Mamaliga

de Andra_Constantinescu in Piine, 22 Dec 2014 | 2980 vizualizari

 

Scriu si reteta la mamaliga mea, la care de data aceasta am masurat cantitatile exacte. Ca porii, am impartit-o in 4.

 

INGREDIENTE

  • 1l apa;
  • o lingurita sare;
  • o lingura ulei;
  • 250g malai.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Se pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.

TIPS-URI

1

Se pune o lingura de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.

2

Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

22.12.2014, 12:51

Corinuta 1

22.12.2014, 13:28

Gherca Daniela 1

22.12.2014, 13:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

Brioșe cu Oreo - Răsfățul dulce și rapid

pe 01.09 la 12:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie Arabeasca (reteta video)