Madlene /Madeleines

de Sylvia in Prajituri, 15 Iun 2010 | 7041 vizualizari

 

Cum ar fi o dimineata perfecta? …..cu soare mult, trezit tarziu, cu o cafea fierbinte si cu miros de madlene in casa…. Madlenele au ceva magic de la forma lor plapanda, la mirosul mereu aromat si la textura moale si pufoasa …ca o clipa de placere care iti ramane cumva involultar in suflet. Nu se stie exact cand au aparut daca in secolul XVIII sau XIX …celebritatea le-a fost marcata de remarca lui Marcel Proust referitoare la memoria involuntara , el asocia mirosul de madlene cu copilaria lui …
Pentru mine madlenele sunt o clipa de placere, de evadare si de magie ca si o poveste auzita in copilarie pe care desi o stii pe de rost simti nevoia ca si un copil mic sa o asculti din nou si din nou …

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie de :
  • 150 g zahar (eu am pus brun),
  • 1 lingura de miere,
  • 3 oua,
  • 75 ml lapte,
  • 250 g faina,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 125 g unt topit,
  • coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala,
  • ce doriti sa mai puneti in ele ( eu in unele am pus cativa fulgi de cocos, in altele pepite mici de ciocolata alba, puteti adauga tot ce v-ar place sa gustati)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene /Madeleines:

 Am testat o multime de retete si toate au fost minunate , astazi va prezint reteta de  madlene luate de la Irina de pe blogul “Invat sa gatesc ” un blog tare drag mie plin de retete, poze si ganduri minunate.

   Preparare : mixam bine ouale cu zaharul, adaugam apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit untul topit . Completam apoi cu aromele dorite, eu am facut prima data simple apoi cu coaja de portocala, cu ciocolata, cu cocos …..

  Pregatim tava de madeleines pensuland formele cu unt si apoi tapetam cu faina. Dam tava la rece la frigider pentru 15 minute la fel si aluatul ( daca sta la rece formeaza bula aceea bombata atunci cand le coacem, poate sta si peste noapte la frigider aluatul ).

 Aluatul se pune in forme pana acopera 2/3 din forma eu mi-am facut masura mai simpla si pun o lingurita in fiecare.

  Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit, la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu madlenele ( am pus eu ). Timpul variaza intre 10-13 minute in functie de tipul de cuptor, atunci cand au luat deja culoarea aurie sunt gata. Se lasa sa se racoreasca putin, cat rezistati inainte sa le gustati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene /Madeleines" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

17.06.2010, 09:56

Laly te servesc cu drag la fel si pe pusikmea

mena29 1

17.06.2010, 23:58

Introducerea e minunata,reteta tot asa si gustul cu siguranta magnific,felicitari,cinci furculite si o pastrez la favorite

Sylvia 1

20.06.2010, 13:14

Mena multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si crema de branza