Madlene cu nuca si visine

de Merisor in Dulciuri, 16 Dec 2015 | 5371 vizualizari

 

Imi plac madlenele, imi plac in general fursecurile, dar nu fac prea des, pentru ca sunt mai migaloase.
Am ales sa fac de data aceasta niste madlene cu visine din dulceata si daca tot am pus visine, am zis ca s-ar asorta la ele si niste nuca. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g unt(82%)
  • 250 ml lapte
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 400 g visine din dulceata
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • coaja rasa de portocala
Portii: 120
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu nuca si visine:

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el.

Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor.

Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza.

Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 de minute, pentru a lasa bicarbonatul si praful de copt sa se dizolve, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene.

Asezam la fiecare madlena in parte si cate o visina si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Bicarbonatul este optional, eu pun pentru ca imi place textura pe care o da preparatelor, insa nu exagerez cu cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu nuca si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (41)

Merisor 1

18.12.2015, 07:46

Mikisor, eu fac doua feluri de dulceata de visine, una mai cursiva, in care fierb siropul, adaug visinele, dar nu le mai las sa fiarba mult, adica nu se leaga siropul asa ca la dulceata obisnuita. Pe asta o folosesc la prajituri. Nu prea ma impac cu compotul si de aia prefer sa fac dulceata.
Cealalta dulceata o fac obisnuit, fierb intai siropul pana se leaga bine, adaug visinele, mai las pe foc 15-20 de minute si gata.
Si bineinteles, adaug lamaie la ambele.
Sper ca am explicat bine Pup.

mihaelar63 1

18.12.2015, 15:18

Ce frumoase sunt Mai bine dau eu cafeaua

miki_a 1

21.12.2015, 23:41

Multumesc Meri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi