Macrou afumat

de raus in Peste, 8 Ian 2011 | 19117 vizualizari

 

sunt sigur k fiecare are reteta lui de afumare a pestelui,asa k iat-o si pe a mea.

 

INGREDIENTE

  • 10-20 de macrouri(sau cati incap in afumatoare...in cazul meu 60-70)
  • sare
  • condiment pt. peste
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

cu o zi inainte,macroul se curata de mate,de sange si de pielitze.

se spala bine si se sareaza.

se adauga si condimentul...cam un plic la 10 pesti.

a doua zi se infige in carlige  fiecare macrou prin ochi si se baga si cate un departator de coaste ca sa se patrunda la interior.

macrourile astfel pregatite se agatza pe niste traverse de fier astfel incat sa atarne in jos si se duc in afumatoare.

se pot folosi si butoaie de lemn sau metal pe post de afumatoare.

sub pesti ,intr-un vas metalic, se face un foc mic,mai mult mocnit din lemn de esenta tare (salcam,fag,stejar).

din 15 in 15 min se controleaza pestii sa nu crape.

cand lemnul a ars si a ramas doar jarul se adauga peste el rumegush...cate putin sa nu se inabushe si putin malai pt culoare.

din cand in cand se completeaza cu jar proaspat si rumegush.

la sfarsit ,peste jar puneti si o crengutza de brad...le va da pestilor o savoare aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Ina 1

12.01.2011, 21:11

Acum vad asta !!! Ce frumos este aliniat!!!!

elena1988 1

17.01.2011, 18:14

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:56

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste marinat