Lipii cu telemea si seminte

de Valclaudia in Piine, 30 Mai 2014 | 4418 vizualizari

 

satioase si foarte gustoase

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • cca 250 gr. telemea de vaca data pe razatoarea fina
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • cca.600 gr. faina alba
  • 1 lingura seminte de in maruntite (trecute prin robot)
  • 100 gr. fulgi de secara sau de ovaz
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • seminte de in, fulgi de secara, seminte de susan, sare grunjoasa pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu telemea si seminte:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite.

Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic.

La final punem si ulei,lingura cu lingura, lasam la dospit 20-30 minute,apoi desprindem bucati din aluat dupa marimea dorita, le trecem usor prin faina pe masa de lucru infainata si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem lipiile cu oul bautut, presaram seminte  de in si susan, sare grunjoasa si fulgi de secara ori de ovaz si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru celputin 30 min pana se rumenesc frumos.

Sunt tare gustoase,

pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu telemea si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel