Paine fara framantare

de kamy in Piine, 29 Ian 2012 | 8517 vizualizari

 

Am dat peste reteta asta si tare ma bucur ,deoarece am scapat de ceea ce nu-mi placea deloc,atunci cand faceam paine in casa....de framantat.Painea este foarte gustoasa,coaja goasa,miezul putin umed si dens.O bunatate.Reteta am luat-o de aici http://paine-fermecata.wifeo.com/paine-fara-framantare.php

 

INGREDIENTE

  • 750 gr.faina pt paine 650,550
  • 2 lg.drojie uscata
  • 2 lg. sare
  • 600 ml.apa calda(dar nu fierbinte)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

 Intr-un castron de plastic punem faina,drojdia,sarea si adaugam apa,dupa care amestecam pana se omogenizeaza,cu mixerul,la care am pus paletele spirala.

Acoperim castronul cu folie pvc si lasam la loc cald 1.5-2 ore(depinde cat e de cald).

Incingem cuptorul la 240-250 ^C.  Introducem in cuptor,vasul in care vrem sa coacem painea,care trebuie sa aibe neaparat capacul potrivit.Cand s-a incins cuptorul,scoatem vasul cu grija si turnam aluatul dospit(la mine si-a mait cam de 2 ori si ceva volumul).Punem capacul si bagam la cuptor pt.30-45 min(timpul depinde de cuptorul fiecaruia)dupa care,luam capacul ,micim focul si mai lasam 10-15 min.

Painea e gata daca atunci cand o batem la baza,suna a gol.Daca nu,se poate lasa ceva timp pe gratarul cuptorului.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio