Linte-reţeta clasică spaniolă

de Ade200 in Mancaruri de legume, 10 Iun 2012 | 9109 vizualizari

 

Deşi pe vremuri era prezentă şi pe la noi, acum o redescoperim. În Spania şi Franţa este foarte folosită, aşa că să ne inspirăm din cultura lor gastronomică!

 

INGREDIENTE

  • ¼ kg de linte
  • 1 chorizo /cârnat spaniol picant
  • ½ cană de hamon/şuncă de porc, afumată
  • 1 ceapă mare
  • ½ cană de ulei de măsline
  • 1 pahar de vin pentru gătit (opţional)
  • 1 frunză de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 doză de şofran(opţional)
  • sare şi piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte-reţeta clasică spaniolă:

Se pune lintea  la înmuiat 30 de minute. Între timp, se taie şunca cubuleţe, chorizo în felii, morcovii în felii  subţiri şi cartofii în sferturi.

Se scurge lintea şi se pune într-o cratiţă, acoperind-o cu apă rece. Se lasă la fiert; când începe să se înmoaie se adaugă  restul ingredientelor: morcovii, cartofii, carnea, şofranul,dafinul, vinul.  

Se taie mărunt ceapa  şi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei. Usturoiul se taie şi se adaugă la ceapă, călindu-se până devin translucide.  Se adaugă la linte, se sărează şi se piperează.


VARIANTĂ 1 (vegetariană): 

La reţeta de mai sus se pot adăuga: napi, fasole păstăi, ardei roşu şi verde.  Dacă sunteţi vegetarieni, nu mai puneţi carnea. La servire, presăraţi verdeaţa dvs. preferată. Eu am pus pătrunjel!

VARIANTĂ 2: Pentru cine preferă slănina sau costiţa şi alt tip de cârnaţi, se poate face astfel, prăjindu-le puţin înainte. 

În Venezuela nu se pune dafin, ci mult coriandru. Inainte de a stinge focul, se adaugă puţin chimen pudră.

 



TIPS-URI

1

Lintea ce rămâne de la masă se păstrează la frigider, iar a doua zi e şi mai bună. Când o reîncălziţi, adăugaţi puţin vin sau coniac.

2

Pablo González , un bucătar spaniol celebru, ne împărtăşeşte unul din secretele sale: . "Lintea se face cum o facem noi de obicei, există doar un mic truc, pe care merită să-l încercăm. Când începe să fiarbă, se adaugă: doi căţei de usturoi prajiţi în ulei de măsline, cu o coajă de pâine în bucăţi mici, de asemenea, prajite. cu usturoiul . Se trece totul prin blender şi se adaugă la apa de gătit din linte, Este grozav. "

3

¡¡¡BUEN PROVECHO!!! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte-reţeta clasică spaniolă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din linte