Limba cu masline

de Ina in Mancaruri cu carne, 30 Iul 2010 | 14261 vizualizari

 

Hai sa mai pun si eu cate ceva, sa nu ziceti ca mor de foame :D

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc ,
  •  300 gr. masline, 
  • 5-6 cepe, 
  • 100 ml ulei,  
  • 2-3 linguri bulion, 
  • 1 lingura faina, 
  • piper, 
  • sare, 
  • 2 foi de  dafin,
  • 1 pahar vin  alb,
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

 Limbile se tin in apa rece  inainte de a se incepe prepararea, apoi  punem la fiert in apa fierbinte cu sare.

Cand s-au fiert  se inlatura pielita,  si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii.  Se taie fasii mici si se pun  din nou la fiert, spumandu-se cand este nevoie.

Ceapa taiata marunt  se caleste in ulei, apoi adaugam faina si bulionul, amestecand continuu  sa nu se faca cocoloase. Stingem cu zeama in care a fiert limba sau cu apa si  lasam sa mai fiarba.  Adaugam bucatile de limba,  vinul, sare, piper si foaile de dafin si  maslinele . Lasam sa  mai  fiarba citeva minute apoi asezam  pe farfurie  cu felii de lamaie.

Se poate servi cu un pahar de vin alb!

TIPS-URI

1

daca maslinele sunt sarate,tine-le in apa calda,inainte de a le adauga in mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline si ciuperci