Legume pentru ciorbe

de Criss in Conserve, 8 Oct 2013 | 6942 vizualizari

 

Am vazut La Vera in bucatarie o reteta de legume pentru ciorbe si mi-a placut cum arata si mai ales m-a incantat ideea ca ma scuteste de munca iarna cand zilele sunt mai scurte si timpul insuficient pentru gatit. In general nu sunt adepta conservelor de acest fel, dar uneori poate fi o idee buna sa iau pur si simplu un borcan din camara, fara sa mai pierd vremea curatand si tocand legumele ;) Sa vedem daca ma va satisface gustul lor...
Cantitatile sunt orientative, eu n-am cantarit nimic.

 

INGREDIENTE

  • -morcovi
  • -ardei gras si kapia
  • -patrunjel (radacina si frunze)
  • -telina (radacina si frunze)
  • -rosii (mai putine decat restul legumelor)
  • -sare grunjoasa
  • -1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume pentru ciorbe:

Legumele se curata si se spala in apa rece. Radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ardeii, rosiile si verdeata se toaca marunt. Se adauga sare neiodata (sare grunjoasa pentru conserve).  Eu nu am cantarit dar trebuie pusa destul de multa sare. Se adauga si plicul de conservant, se amesteca toate bine si se lasa 2-3 ore timp in care legumele vor lasa zeama. Se pun in borcane sterilizate si se aseaza pe raft in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel la borcan