Legume gratinate

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2012 | 7599 vizualizari

 

Pentru pranz.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 brocolli
  • 1 dovlecel
  • 150 g ciuperci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • cascaval
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

Cartofii se fierb in coaja.Dupa ce s-au racit se curata si se taie felii.

Dovlecelul se curata de coaja,se taie in doua apoi in lung si rezulta 8 bucati,apoi se fierbe in apa cu sare.

Brocolli se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.

Ungem tava Pyroflam cu putin ulei si aranjam feliile de cartofi.Deasupra aranjam brocolli ,dovlecelul si ciupercile.

Cela 4 oua se bat cu furculita si se amesteca cu smantana.Se toarna peste amestecul din tava.

Se presara cascaval ras si se da la cuptor pana cand se incheaga oul.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si morcovi.Imi dau seama acum,cand este gata, ca ar fi fost un amestec de culori mult mai frumos.Nu-i nimic,data viitoare.

2

Si am uitat ceva : zemurile in care au fiert dovlecelul si brocolli nu le-am aruncat.Le-am dat mamei mele care le-a folosit si a iesit o ciorbita cu cartofi...ca la mama acasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu cascaval Delaco