Langosi cu branza si smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2011 | 9694 vizualizari

 

Doar calzi sunt foarte buni langosii acestia....
La noi este o zicala:
"...cum se coace...ad-o-n'coace....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte)
  • 1/2 l ulei
  • 200 g branza sarata
  • 200 ml smantana
  • usturoi( optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza si smantana:

Drojdia faramitata cu o lingurita zahar si 50 ml lapte caldut, se pune la crescut.

Faina cernuta se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale. Se framanta foarte bine 30 minute. Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem. Se lasa la cald, la dospit 15 minute.

Fiecare cocut se intinde cu sucitoarea si se coace in tigaie in uleiul incins in prealabil, pe ambele parti. Cat sunt inca calzi langosii se ung cu smantana, se rade deasupra branza si se poate pune si mujdei de usturoi( cine doreste).

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]