Lamingtons

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 15380 vizualizari

 

O varianta a Tavalitelor romanesti...:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 18 linguri de faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons:

Blat:

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand vanilia,zaharul,uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,alternata cu laptele.

Am turnat compozitia intr-o tava (25/32) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 de grade,pentru jumatate de ora.

Crema:

Se prepara conform indicatiilor de pe plic.
Se poate folosi orice alt fel de budinca.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul.

Dupa ce s-a copt blatul,il taiem in 2 pe lungime.Repartizam crema pe unul din blaturi.Uniformizam si acoperim cu celalalt blat. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,la marimea dorita.

Luam patratelele si le scufundam in siropul de ciocolata fierbinte,apoi le dam prin nuca sau/si nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]