La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici

de diaconta in Torturi, 29 Aug 2010 | 14829 vizualizari

 

Ca de obicei,cand ma straduiesc sa iasa ceva "super",nu iese ceea ce as fi vrut.
Va invit si pe voi prieteni bucatarasi la o felie de tort si o cupa de sampanie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua 
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • Crema ciocolata:
  • 150 gr ciocolata
  • 15o gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de iaurt cu piersici:
  • 1 compot de piersici (si pentru ornat)
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 pahar mare(500 gr) iaurt de piersici

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici:

Blat din 3 oua,cu putina ciocolata.
Crema de ciocolata:Se topeste ciocolata pe bain marine. Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Albusul se bate spuma,adaugand cealalta jumatate de zahar. Se bate si frisca. Se incorporeaza albusurile in galbenusuri,se adauga vanilie si apoi gelatina incalzita la bain marine. Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu frisca batuta si la urma se adauga ciocolata topita.
Se pune o folie intr-un vas si se aseaza crema de ciocolata.Se pune la frigider.
Crema de iaurt cu piersici: Gelatina se pune la hidratat in siropul din compot. Se bate frisca,se amesteca si iaurtul de piersici  si apoi gelatina incalzita pe bain marine.
Peste crema de ciocolata am pus un rand de piscoturi inmuiate in putin sirop si apoi crema de piersici.
Peste ea am asezat blatul si am lasat la frigider pana a doua zi.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza  cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Winter