Ketchup picant

de Lau in Conserve, 8 Noi 2017 | 12154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg rosii
  • 1 kg ardei kapia
  • 500 g ceapa
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina potrivita
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti mici
  • 30 ml otet
  • 100 g zahar
  • 1 crenguta cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • busuioc
  • 2 aspirine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup picant:

Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii.

Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului).

Sucul de rosii obtinut il punem la fiert intr-un ceaun, cand da in clocot, adaugam legumele tocate.

Adaugam crenguta de cimbru, foile de dafin, boabe de piper, ardeii iuti tocati (fara seminte) otetul.

Lasam sa fiarba, amestecand ocazional pana ce scade la jumatate, obtinem o pasta.

Adaugam zaharul, sare, piper, otet dupa gust si mai fierbem cca. 15 min. Scoatem crenguta de cimbru, foile de dafin, adaugam aspirinele pisate si amestecam.

Turnam compozitia in sticle/borcane sterilizate, le intoarcem cu fundul in sus, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi.

Daca dorim, putem sa mixam cu blenderul pentru a obtine o pasta fina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa dulce-picant