Ketchup Panacris

de Panacris in Bulion, 20 Aug 2012 | 6186 vizualizari

 

Zmeul cel mic mananca ketchup-ul asta uneori doar cu paine:)

 

INGREDIENTE

  • Roşii 5 kilograme
  • Gogoşari şi ardei capia 5 kilograme
  • Ceapă roşie şi albă 10 bucăţi
  • Condimente (foi de dafin, enibahar, coriandru, nucşoară, cimbru, piper, boabe muştar, boia dulce de ardei)
  • Ulei 2 linguri
  • Sare 12 linguriţe
  • Zahăr 400 grame
  • Oţet 200 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris:

Roşiile se spală, se taie in patru şi se dau prin separatorul de rosii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Gogoşarii şi ardeii kapia se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Se adaugă sucul de roşii şi combinaţia de gogoşari şi ardei. Condimentele, mai puţin foile de dafin, se macină mărunt şi se adaugă în sosul obţinut. Spre final se adaugă foile de dafin, zahărul, sarea şi oţetul. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngoaşă, cca. 30 de minute.

Se toarnă ketchup-ul în sticle sau borcane mai mici, sterilizate înainte în cuptor. Se lasă la dunst uscat până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]