Cum se face sucul de rosii

de kamy in Bulion, 10 Sep 2011 | 9079 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Am facut de tot felul, pentru ca anul asta am avut noroc de multe rosii. Numai castravetii s-au manat.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Se pune fierbinte in sticlele spalate bine pe care le punem fierbinti in patura(eu am o duna)unde le lasam 2-3 zile,pana se racesc.

In sucul de rosii pentru baut se adauga dupa gust,pe langa sare si zahar si piper.

Pentru bulion,se fierbe sucul de rosii pana scade mai mult(de 2-3 degete),iar pentru pasta de rosii,pana scade si ramane cam un sfert din cantitate.Se pune sare.Pentru pasta de rosii se amesteca des in compozitie,cand aceasta a scazut suficient,pentru ca altfel se va prinde de oala.Se pune in borcane sterilizate si in patura.

Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara sau pivnita,adica la rece.

TIPS-URI

1

Sare se pune neaparat,pentru intensificarea gustului.

2

daca mai ramane spuma deasupra(oricum dispare cand opriti focul)faceti ceva cu ea,puneti-o in ciorbe,sosuri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:48

bun bun pentru iarna

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:50

Bronzul fiind scump acum nu se mai fac statui.............te impaiaza si te pune pe soclu ca este mai ieftin.

kamy 1

12.09.2011, 10:59

valdimir... asta-i spuneam dianei,nu ma mai intereseaza,nu vreaaaaau statuie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion