Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

de gaby_duceag in Conserve, 17 Sep 2011 | 20963 vizualizari

 

Sticlutele astea nu mi-au lipsit in nicio iarna.
Daca anii trecuti combinam doar kapia si gogosar si condimentam doar cu sare, anul asta am pus si rosii si am aromat dupa o ideea de-a Laurei Laurentiu.
Nu i-am urmat reteta, doar m-am inspirat in ce priveste condimentele (o parte).
A iesit o minunatie!
Daca stiu sa ma critic (cum am facut-o la tortul aniversar ), 'poi stiu si sa ma laud :D :))

Mi-au iesit 14 sticlute mici si una de 750 ml.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg rosii
  • 2 kg kapia curatat
  • 2 kg gogosar curatat
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura miere
  • 4 foi dafin
  • 3-4 linguri  zahar
  • 7-8 linguri sare
  • o lingurita rasa tahon  uscat
  • o lingurita rasa busuioc uscat
  • o lingurita scortisoara
  • o lingura miere
  • o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 kg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia:

noo, mpai notati asa:
-treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade.
La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat.
Ideea e sa luati pielita de pe rosii.
Le bagati la robot , le tocati fin , cat de fin puteti si le puneti la fiert intr-o oala cu fund dublu.

Cat le lasati la fiert spalati si curatati kapia si gogosarii de cotoare , apoi ii bagati la robot si-i tocati.(sau prin masina de tocat carne).
Ii puneti peste rosii dupa ce au trecut 30 min de cand au inceput sa fiarba.
Dupa alte 30 minute dupa ce ati adaugat gogosarii si kapia, puneti uleiul si toate condimentele.
Fierbeti timp de 2 ore - 2 ore si jumatate.(nu uitati sa amestecati pe fundul oalei, mai ales in cea de-a doua ora, sa nu afumati grozavia :)) )

Sterilizati sticlutele/ borcanele si turnati amestecul fierbinte punand lama unui cutit sub fundul sticlei.
Le infiletati si le mai bagati in cuptorul preincalzit la foc mic mic, pentru  o ora.
Si gata.
Nu fu' greu, asa-i?:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat