Va doresc si eu un an nou fericit ,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!!!!
blat:
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros.
Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem hartia cu aluatul in forma.
umplutura:
Untul il frecam bine cu 150 g zahar, adaugam galbenusele,branza,zaharul vanilat,laptele,coaja de lamaie,stafidele si la sfarsit,usor,amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, albusele care le-am batut bine cu 100 zahar pe care l-am facut pudra si un strop de sare.
Punem umplutura peste aluat si bagam in cuptorul incins,la foc mic cam 40-50 min,pana se intareste si la mijloc branza(daca apasam cu degetul in mijloc nu-i f moale)dupa care inchiem focul si lasam prajitura acolo inca o ora.
POFTA BUNA!!!
1
Eu fac prajitura asta si de Paste,punand aluat foietaj deasupra in forma de cruce,dupa jumatea timpului de coacere.
2
branza de vaci trebuie sa fie ff bine stoarsa...eu o las in frigider de seara pana dimineata intr-o strecura
3
sa nu folositi crema de branza devaci ca se va faramita
4
daca aveti impresia ca e prea lichida umplutura,puteti adauga 1 plic de intaritor ptr branza sau eventual sa nu mai adaugati toata cantitatea de lapte
5
cand scoateti din forma,transferati prajitura pe platou dezlipind hartia de copt, tragand de ea in jos si impingand prajitura pe platou.
6
sa nu inmuiati stafidele ca nu este nevoie....se umfla ele pana se coace prajitura,ca au de unde.