Islere cu gem

de deliciousflavours in Prajituri, 4 Oct 2011 | 8274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • ½ pliculet de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu gem:

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide putin culoarea. Apoi adaugam treptat margarina moale. Acum e momentul sa lasam mixerul deoparte si incorporam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana devine un aluat omogen.

Intindem aluatul, nici prea gros nici prea subtire, dupa care decupam in ce forme dorim, eu deocamdata n-am decat forme rotunde…Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit.

Cand sunt gata si racite le “lipim” cu gem, eu am folosit gem de caise amestecat cu gem de gutui, iar la final nu ne ramane decat sa le ornam.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se lasa peste noapte sa se inmoaie de la gem, iar ziua urmatoare pot fi devorate :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deliciousflavours 1

11.10.2011, 23:03

Multumesc danakarin!

Valclaudia 1

28.12.2012, 07:47

super!

DIANA B 1

30.12.2013, 10:41

Fantastice ... le voi incerca in clipele urmatoare
LA MULTI ANI !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]