Inimioare cu migdale si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 1 Mar 2013 | 6209 vizualizari

 

Pentru 1 MARTIE eu va aduc un martisor dulce si va urez o primavara minunata!

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri frisca lichida
  • migdale macinate
Portii: 46
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu migdale si ciocolata:

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.

Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.

Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.

Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.

Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti migdale, le puteti inlocui cu alte tipuri de nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale