Inghetata tiramisu cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 11 Iun 2013 | 8483 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua unei persoane tare dragi mie...cu dedicatie...Irinei :) o fata minunata care mi-a ramas la suflet...stiu ca ii place ciocolata si cred ca si tiramisu :)...o combinatie de vis :)....asa cum de altfel este si ea :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca lichida dulce( Hulala) + o lingura de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 400 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 50 ml vin dulce licoros( recomandat ar fi Marsala)
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata( cu lapte sau neagra 75 %)
  • 1 lingura de ness
  • vanilie
  • Biscuitii:
  • 1 rand de piscoturi
  • 3 linguri Amaretto
  • 1 cana de cafea Espresso
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata tiramisu cu ciocolata:

Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot  amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si punem ciocolata si nessul...lasam sa se topeasca. Cand se raceste adaugam iaurtul.

Frisca o mixam( cei 300 ml) cu  vanilia si o lingura de zahar.

Amestecam  impreuna cu compozitia de ciocolata.

Dam  vasul la congelator sa inghete si amestecam o data pe ora...la mine a stat aproape 5 ore.

Biscuitii ii stropim cu Amaretto, punem cafeaua fierbinte peste ei, zaharul si esenta de rom. Ii dam la rece. Inainte sa ii punem in inghetata ii vom zdrobi usor cu furculita.

II putem pune in inghetata in a 4 ora cand scoatem sa o amestecam, sau ii putem servi deasupra inghetatei cand este gata....cu ei in interior va dura mai mult sa inghete.

Oricum veti alege sa o serviti va fi un deliciu..mai ales daca sunteti iubitorii acestei prajituri :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (66)

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:05

dana2lip 1

18.03.2015, 14:04

se spune: "amesteci ingredientele",nu mestecam una cu alta,ca a mesteca inseamna sa mesteci cu gura

RuxyRux 1

18.03.2015, 18:42

Dana2lip...stii sa citesti sau nu? Unde vezi tu cuvantul " mestecam"? Ah si multumesc...poate ca aveam nevoie de sfaturi....n-am reusit sa termin nici scoala generala....deci, putina intelegere sa ai te rog!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil