Inghetata de caramel

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 5309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte5 galbenusuri120 gr zaharPentru caramel4 linguri zahar3 linguri apa1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caramel:


Inainte de toate se baga in congelator un vas de inox gol, in care se va pune inghetata.
Se pune laptele la fiert.
Galbenusurile se freaca cu zaharul ,cu o lingura de plastic sau de lemn , pana isi schimba culoarea.
Se ia laptele de pe foc, se strecoara , si se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continu.Se pune inapoi pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba .
Separat intr-o craticioara se pune aharul la caramelizat cu 2 linguri apa.Cand incepe sa isi schimbe culoarea , se adauga untul si o lingura de apa si se amesteca bine. .
Se adauga peste amestecul de lapte cu oua , se amesteca bine si se lasa la raci la temperatura camerei.
Se toarna totul in vasul de inox de la congelator si se lasa la congelat in jur de 3 ore .
Din cand in cand se scoate din congelator, cam la 30-40 minute si se freaca bine pentru a se sparge cristalele de gheata care se formeaza mai ales la prima congelare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt