Inghetata de capsuni in foi de napolitana

de daniastefania in Dulciuri, 6 Aug 2015 | 5732 vizualizari

 

Pentru o zi calduroasa de vara, va propun o inghetata delicioasa de capsuni, fina, racoroasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 125 g zahar
  • 1 foaie de napolitana
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni in foi de napolitana:

Spalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il amestecam cu laptele. Frisca o batem spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Dam inghetata la congelator 4 ore. Amestecam la fiecare jumatate de ora sa nu se formeze cristale. Taiem foaia de napolitana in doua parti egale. Apoi scoatem inghetata din congelator, o blenduim si o intindem pe o jumatate de foaie de napolitana si o acoperim cu cealalta jumatate. Dam la congelator doua ore, apoi taiem cu un cutit zimtat si ne racorim cu o inghetata delicata de capsuni. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Catalina L 1

07.08.2015, 20:22

buna idea

Gherca Daniela 1

08.08.2015, 22:49

minunata!

Gicuta 1

10.08.2015, 09:47

Ce buna-i pe caldura asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]