Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat

de adasev12 in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 4382 vizualizari

 

ce spuneti de o inghetata acrisoara si racoritoare? la mine sunt 38 de grade, merge numa bine....

 

INGREDIENTE

  • 10 caise
  • 150 ml frisca indulcita
  • 100 ml smantana dulce
  • 4 lg mari de iaurt gras
  • 2 lg de zahar
  • 2 lg de miere
  • nucsoara
  • 4 felii de ananas
  • 4 lg de zahar
  • un cubulet de unt
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat:

caisele se spala bine, se scot samburii si se baga la blender, se fac pasta.

se amesteca cu 2 lg de zahar,

frisca se bate atat cat sa fie ca o ciulama , nu foarte groasa,

se adauga smantana si iaurtul, cele 2 lg de miere si se omogenizeaza totul bine, apoi se amesteca cu caisele terciuite.

se rade un praf de nucsoara si se amesteca.

se pune in cutie si se da la congelator,

din doua in doua ore se amesteca bine , sa se sparga acele de ghiata.

eu am amestecat de trei ori apoi am lasat peste noapte .

a iesit destul de cremoasa, si nu a facut gheata.

cele 4 felii de ananas le-am bagat la blender  ,

zaharul l-am caramelizat frumos, apoi am pus untul si am omogenizat, am pus amestecul de ananas peste caramel si am lasat sa fiarba vreo 10 min la foc mic.

am dat la rece si am servit peste inghetata, cu felii de ananas si caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banana Split