Iahnie de linte cu afumatura

de novembber in Mancaruri cu carne, 7 Dec 2010 | 12401 vizualizari

 

Cum mi-a ramas o bucata de ciolan afumat fiert de ieri (am papat cu hrean) si mai aveam ceva kaiser in congelator, m-am gandit sa fac o iahnie de linte ca tare imi era pofta de boabe (orice fel :P) cu afumatura. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 250g ciolan afumat (fiert)
  • 250g kaiser
  • 500g linte verde
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucata de telina
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • un ardei
  • 2 frunze de dafin
  • o conserva de rosii intregi decojite (400g)
  • cimbru, patrunjel uscat, boia
  • vin rosu, ulei, sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte cu afumatura:

   Lintea se lasa la inmuiat in apa caldutza - eu am lasat-o 4 ore, se scurge si se pune la fiert in apa multa. Cand da in clocot se ia de pe foc, se scurge apa si se pune iar la fiert cu apa noua (eu am pus zeama in care a fiert ciolanul), cu morcovul, pastarnacul, telina, frunzele de dafin, sare, si un paharel de vin rosu.

   Intre timp afumatura taiata in bucati potrivite se caleste impreuna in 2-3 linguri de ulei cu ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, o lingurita de boia (eu n-am avut) si un ardei taiat marunt. Cand ceapa s-a inmuiat si afumatura are o culoare rumena si frumoasa se stinge cu un pic de vin rosu si se lasa 1-2 min sa se evapore alcoolul apoi se adauga rosiile si sosul de rosii. Se desfac rosiile cu lingura, se presara cu verdeturile uscate, sare, piper si se lasa 2-3 min sa se intrepatrunda aromele.

   Cand lintea este fiarta se adauga peste afumatura impreuna cu legumele taiate marunt si se lasa la foc mic 5 min, adaugand un polonic, doua din zeama in care a fiert lintea. Se potriveste de sare si piper, se acopera si se lasa sa se odihneasca.

   Se serveste cu paine proaspata si muraturi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

giuliana 1

08.12.2010, 17:54

mihaelar63 1

09.12.2010, 11:13

imi place lintea foarte mult , chiar mai mult decat fasolea .La unguri e nelipsita la masa de Anul nou ,cica aduce prosperitate

elena1988 1

01.03.2011, 09:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat cu varza la oala de lut