Iahnie de fasole

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 4355 vizualizari

 

Daca am facut ciorba musai, sa fac si-o iahnie,sa fie treaba,treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe-cu bob mic si rotund
  • 1/4 telina
  • 1 ardei capia
  • 3 cepe mari
  • 300 g pasta tomate
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf de sare si lasam la calit cca 20 min.Apoi adaugam pasta de bulion,mai lasam sa fiarba la foc mic cca 10 min si dupa adaugam fasolea fiarta si apa cat sa acopere fasolea,sa depaseasca de 2 degete.Lasam sa fiarba la foc domol aproximativ 20 min,potrivim de sare si piper si adaugam si 1-2 frunze de dafin.Frunzele nu le tinem mult,tind sa amarasca mancarea,2-3 min si apoi le scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

14.03.2014, 17:15

buna!

Rocsi 1

14.03.2014, 18:58

O portie calda si pentru mine

Cris2711 1

14.03.2014, 22:04

Reao(vreau acum)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu salata de ardei copti