Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)

de kukibella in Oaie, 11 Sep 2012 | 11171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de miel;
  • 2 ling.unt;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1/2 ling.bulion de ardei;
  • 1/2 ling.bulion de roşii;
  • sare;
  • piper
  • ptr.piure:
  • 5 vinete;
  • 2 ling.faina;
  • 3 ling.unt;
  • 2 pahare lapte(aprox.300 ml.);
  • 150 gr.caşcaval ras;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hünkarbeğendi (Placerea sultanului):

Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea; spre sfarşit se adauga bulionul, sarea şi piperul.

Vinetele se coc,se curata şi se toaca marunt; ıntr-o tigaie punem untul iar dupa faina.

Cand faina a ınceput sa ia o culoare aurie se adauga vinetele. Se lasa pe foc amestecand continuu 5-6 minute dupa care se adauga laptele. Se mai lasa pe foc (amestecand continuu) pana se face evapora laptele (trebuie sa fie ca un piure nu foarte moale); se adauga caşcavalul ras, se mai lasa pe foc cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Sim0na 1

12.09.2012, 18:43

Interesanta reteta!!

MIUTA 1

13.09.2012, 19:02

Foarte interesanta reteta,trebuie incercata imi place

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel in stil turcesc