Hrean la borcan

de mirela0911 in Salate, 1 Dec 2016 | 8263 vizualizari

 

Noua ne place tare mult hreanul, inclusiv copiilor. Langa slanina, jumeri sau chiar o friptura, nu lipseste hreanul. Unii dintre voi poate il faceti altfel, eu insa il fac in asa fel incat sa-l poata manca si copiii, altfel am reclamatii! :D :))

 

INGREDIENTE

  • radacina de hrean
  • 800 ml apa
  • 150-200 ml otet
  • 1 lg rasa de sare
  • 4-5 lg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean la borcan:

Partea cea mai grea este datul pe razatoare a hreanului. Trebuie sa va inarmati bine cu batiste, geamul deschis si la treaba.

Se spala radacinile de hrean (daca sunt pline de pamant), se curata de coaja, apoi se spala din nou. Se scurg, se lasa sa se zvante putin, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mici.:D Se poate face pauza din cand in cand, pentru ca este foarte tare si se va plange la greu. 

Intr-un bol, se pune apa, sarea, zaharul si otetul. Cantitatile pot diferi in functie de gusturi. Eu le-am dat cu aproximatie, pentru ca gustam mereu si mai adaugam cate putin, ba din una, ba din alta. Trebuie sa rezulte o solutie pe gustul vostru.

Se umplu borcanele cu hreanul razalit, indesand bine, apoi se toarna solutia cate putin pana ajunge la gura borcanului. Se capacesc si se depoziteaza in frigider. Odata deschis borcanul, daca se consuma in timp mai indelungat, isi pierde din tarie. Dar este ok si asa, nu are nimic.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitate exacta de hrean nu am, mi-au iesit 4 borcane de 380 g.

2

Pentru solutie (apa, zahar, sare, otet), cantitatile pot diferi in functie de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean la borcan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon