Hachis Parmentier

de Sidy in Vita, 13 Apr 2011 | 5854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocata de vitel
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 100 g unt100 ml vin rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 30 g pesmet
  • 1 ou
  • 100 ml supa de carne sau de legume
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis Parmentier:

Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in putin unt si o lingura cu ulei pina se face translucida cam 10 minute. Cand ceapa este facuta adaugam carnea treptat si amestecam bine pina cand carnea isi schimba culoarea si adaugam intreaga cantitate de carne. Adaugam oul, patrunjelul verde tocat si vinul.Lasam sa fiarba 10 minute si mai adaugam apoi supa. Daca este prea mult lichid, dam carnea la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade C pina scade sosul, cam 30 de minute.

Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, rasturnam apa si facem din ei un piure de cartofi adaugand lapte, unt si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet, punem 1/2 din piureul de cartofi apoi carnea scoasa de la cuptor si deasupra cartofii ramasi. Deasupra presaram pesmet si bucatele mici de unt, asezam cateva felii de rosie si frunze de patrunjel si dam din nou la cuptor carnea pina se rumeneste deasupra si face o crusta aurie.

Se serveste fierbinte, taindu-se ca si feliile de tort, alaturi de salata sau muraturi. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis Parmentier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shepherds Pie