Guvizi prajiti

de Panacris in Peste, 20 Sep 2016 | 12552 vizualizari

 

Nah, nu-i o rețetă wow, cum v-am răsfățat până acum. Dar se pare că mai e nevoie și de rețete simple, rapide și gustoase.
TataZmeu, chiar m-a întrebat, mama, tu când mai gătești ceva  simplu și bun ;) I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. Azi m-a sunat, vrei sa cumpar creveți proaspeți, zic daaa. A ajuns la magazin și mă sună:  am luat creveți dar și guvizi :D, știu ”că-ți plac” :D, am răspuns involuntar, bine, să-i cureți :D Culmea când am ajuns acasă curăța peștii :D No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare :D Guvizi prăjiți. Rețeta se pliază perfect pentru sloganul "Ziua cand imi rasfat nevasta", adică o pun mai puțin la treabă :D :))) ;)

 

INGREDIENTE

  • guvizi 4 bucăți,
  • mălai cca. 50 g,
  • făină albă de grâu cca. 50 g,
  • sare de mare,
  • ulei de palmier.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi prajiti:

Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte.

Se scot pe un șervet absorbant.

Se servesc ca atare sau lângă o mămăliguță și mujdei de usturoi!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade