Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide

de Ina in Prajituri, 23 Mai 2011 | 11614 vizualizari

 

Se anuntasera musafiri in mijlocul saptamanii si-am zis sa fac ceva rapid si bun ....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g miez de nuca , bucati 
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom/ vanilie/ coaja de lamaie
  • ciocolata menaj, pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide:

 Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).  

 Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao. 

 In restul compozitiei adaugam nuca de cocos si stafidele. 

 Ungem tava de prajitura cu ulei si o tapetam bine cu faina. Turnam compozitia alba, peste care punem , avand grija sa acoperim toata suprafata, si compozitia cu cacao. Cu o lingura sau furculuita invartim cu miscari circulare si de jos in sus compozitia de prajitura, pentru intercalarea celor doua culori . Presaram miez de nuca pe suprafata prajiturii  si dam la cuptor pentru circa 35-40 minute, la foc potrivit.

 Scoatem prajitura din tava si turnam deasupra ciocolata topita. Eu am pudrat-o si cu zahar. ( La decorat va descurcati voi .... sper, mai bine decat mine :P )

 

TIPS-URI

1

Daca obtii o compozitie vartoasa, poti adauga la mixare o cescuta de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (31)

LC 1

06.04.2012, 00:35

ce guguluf apetisant....

alexandra82 1

19.11.2013, 11:21

am vrut sa fac reteta ...mi s-a parut apetisanta .....dar pe masura ce faceam mi-am dat seama ca nu va iesi. intrebarea e: lipseste ceva din ingrediente? e prea multa nuca de cocos? dupa ce am pus nuca de cocos s-a betonat si de abia am pus-o in forma ...

Ina 1

19.11.2013, 12:33

Alexandra, imi pare rau de rateul tau, dar daca am scris asa, asa am pus. Problema poate fi de la marinea oului ( eu pun oua mari, de curte ) si de la lingurile de faina ( aici nu trebuie cu varf, doar rase ).Pe de alta parte, consistenta fainii difera in functie de tipul ei si chiar nu mai stiu ce faina am folosit in 2011 ( tip 000, 650, 450, etc. )
Asa cum la o mancare gatita trebuie sa gusti ca sa-ti dai seama daca e suficient de condimentata ( niciodata nu pui cat scrie intr-o reteta, pentru ca gusturile difera ), tot asa, la aluaturi trebuie sa adaugi putin cate putin din ingrediente, nu tot odata, pentru ca nu toti folosim acelasi tip de ingrediente, de aceeasi consistenta si marime ) Asta este si rostul imaginilor intermediare: ca sa vedem, in anumite etape, cam cum ar trebui sa arate preparatul pe care-l incercam.
Mult succes pe viitor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca