Gratin de cartofi cu sos bolognese

de Catalina L in Vita, 28 Mar 2015 | 6410 vizualizari

 

simplu, usor de facut si bun..

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 350 g carne de vită tocată
  • 400 g sos de roșii de casă
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smântână
  • 70 g de brânză rasă
  • ulei de măsline
  • cimbru, dafin sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu sos bolognese:

Fierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute.

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.

Ardeiul se curata si se taie cubulete.

Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul apoi carnea si revenim bine.

Adaugati sosul de roșii de casă (reteta aici ),  un  pahar cu apă, și ierburile. 

Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.

Se curata cartofii si se taie feliii.

Ungeti cu unt un vas de copt. 

Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă sosul. 

Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti sosul de carne.

Terminati cu un strat de cartofi, puneti deasupra smantana si cascavalul ras.

Se coace timp de 20-30 minute la 200 ° C.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu sos bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure