Aceste gogosi se fac repede, dar se si mananca la fel de repede :)
Am facut aluatul cu mixerul. Intr-un bol am batut oualele, sarea, zaharul, iaurtul si aromele. Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt, aluatul trebuie sa curga, ca o smantana groasa. Daca aluatul este mai moale gogosile vor fi mai pufoase si dupa ce sunt coapte vor avea gauri in sectiune, daca aluatul este mai tare gogosile vor iesi mai dense, le faceti asa cum va plac.
Pentru prajit eu am folosit o craticioara de teflon mai inalta , cu diametrul mai mic, nu folositi o cratita prea mare pentru ca se coc foarte repede si trebuie avut grija. Am pus uleiul la incins , la foc iute, dupa care am redus flacara si am inceput sa pun aluatul cu lingura, gogosile se vor ridica la suprafata si se vor intoarce singure, trebuie sa va asigurati ca temperatura sa fie corespunzatoare ca sa se prajeasca bine (temperatura depinde de tipul aragazului). Dupa ce gogosile s-au rumenit frumos se scop cu paleta pe servetele absorbante.
1
Se servesc pudrate cu zahar , cu smantana si dulceata, sau cu toping.